Bitcoin Cash is nieuwe top 3 cryptocurrency

Bitcoin Cash is binnen enkele dagen een top 3 cryptocurrency geworden. De afgelopen week steeg de totale marktwaarde volgens CoinMarketCap tot boven de 15 miljard dollar.

Momenteel is Bitcoin Cash daarmee de derde grootste cryptomunt en overtreft het onder meer Ripple (6,7 miljard dollar) en Litecoin (2,2 miljard dollar).

Door zijn sterke stijging heeft Bitcoin Cash in zijn eerste dagen als handelsmunt een goede performance neergezet. De nieuwe munt staat veel in de schijnwerpers door zijn (veel) grotere block size dan Bitcoin.

Speculatie

Voor de lancering van Bitcoin Cash op 1 augustus 2017 werden er al zogenaamde futures uitgegeven, zodat investeerders alvast konden speculeren. Dit heeft hen geen windeieren gelegd. De waarde van Bitcoin Cash is dan wel (nog) niet zo hoog als Bitcoin, maar wel net zo fluctuerend.

Hoge verwachtingen

Ook marktwaarnemers hebben hoge verwachtingen van Bitcoin Cash. Ze geloven dat de potentie van de nieuwe munt aanzienlijke belangstelling zal trekken van zowel miners als beleggers en benadrukken de progressie die Bitcoin Cash laat zien in de snelle groei van het totale marktaandeel.

Bron: Forbes